Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ



Παρα λίγο να το ξεχάσω…  Οι φίλοι από το Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) με τους οποίους ανεβαίνω που και που μαζί τους κανένα βουνό, οργανώνουν αυτό το μήνα σχολή ορεινής πεζοπορίας με σκοπό να μυήσουν  όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τα μυστικά της και να βγουν κατόπιν με ασφάλεια στο βουνό, δηλαδή στα γειτονικά Άγραφα.

Φυσικά η απόσταση για πολλούς με την Καρδίτσα είναι κάπως μεγάλη αλλά μπορείτε να συμμετάσχεται νοερά και μπορεί να μαθαίνετε το πώς πάνε τα μαθήματα και να βρίσκεται πληροφορίες φυσικά από το eoskarditsas.bpogspot.com. Σημασία έχει επίσης πως πριν από λίγες μέρες που βρέθηκα στην ωραία Καρδίτσα και πήγα σε μια από τις συναντήσεις τους στο στέκι του ΕΟΣΚ, όπου στους ενδιαφερόμενους μίλησαν οι Παντελής Μανώλης (πρόεδρος), Χρήστος Φασούλας (γραμματέας) και ο Παναγιώτης Γκέκας, είδα με πολλή ευχαρίστηση πολλούς νέους να βρίσκονται εκεί και να δείχνουν μάλιστα ανυπόμονοι για το πότε θα ανηφορίσουν στο βουνό και ζητούσαν πληροφορίες για την προετοιμασία τους.
Τούτο έχει και μια ιδιαίτερη σημασία γιατί, στην Καρδίτσα, αλλά και σε άλλα μέρη, επικρατεί η εντύπωση πως μια και κάποιος κατάγεται από ένα ορεινό μέρος, αυτόματα γνωρίζει και από βουνό αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι και μόλις χρειαστεί να «βγει» στο βουνό, διαπιστώνει πως τους λείπουν μαθήματα! Και ακόμη, πως το βουνό, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση όταν κάποιος δεν γνωρίζει τις συνθήκες που επικρατούν εκεί που βαδίζει και πως θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. (Πληροφορίες στο eoskarditsas.bpogspot.com και στον Χρήστο Φασούλα 69344770763).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου